zondag 26 januari 2014

Dag 24

Ontbijt
Boekweitpannenkoek met geitenkaas, walnoten en een likje honing

Lunch
2 roggebrood met geitenkaas, cherrytomaatjes en bieslook
bakje fruit: 1 appel en 2 kiwi's
(weer zo'n foto die zelf draait, arghh...)


 Diner
Quiche met raastelen
salade met quinoa, avocado, feta, cherrietomaatjes, rucola, 
sinaasappel en pijnboompitten

's avonds
home made speculaasmuffin
home made chocolademelk

4 opmerkingen:

  1. Je menu,s zien er lekker uit. Je valt ook inderdaad lekker af zeg. Heb je veel honger tussendoor, of lukt het goed met drie maaltijden? Vraagje, hoe maak je de boekweitpannenkoeken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb geen honger tussendoor, want als ik dat wel had zou ik een tussendoortje nemen als noten, fruit o.i.d. Maar vaak heb ik gewoon geen honger en als ik dan een beetje honger begin te krijgen en op de klok kijk, is het vaak ook wel tijd om aan de volgende maaltijd te beginnen.

      Voor de boekweitpannenkoekjes gebruikte ik 2 verschillende receptjes. En nu doe ik het een beetje op gevoel met wat er in huis is. recept 1: 3 eieren mengen met 500ml melk en dan langzaam 250 gram boekweitmeel toevoegen.
      Tweede receptje: 1 ei mengen met 750ml sojamelk en dan langzaam 250 gram boekweitmeel toevoegen en evt. een beetje zout.
      Ik bak ze in kokosolie
      Deze receptjes leveren wel een flinke hoeveelheid op hoor, denk voor ca. 10 pannenkoeken. Soms maak ik de helft beslag en dan kan ik er 2-3 dagen van eten, beslag bewaren in de koelkast.

      Verwijderen
  2. Ga ik komende week maken, dank je. Waar ik nog nieuwsgierig naar ben is of je nog rekening houdt met portie groottes. Of let je hier niet op.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee daar let ik helemaal niet op. De ene keer eet ik voor ontbijt/lunch bijvoorbeeld maar één boekweitpannenkoek, de andere keer 3. Is maar net hoeveel honger ik heb. Ik probeer wel langzaam te eten en goed te kauwen en ik let goed op mijn lichaam of ik me al vol voel. Zo eet ik ook niet altijd een toetje na het avondeten, soms een paar uurtjes later nog.

      Verwijderen